ပါဝင္သည့္အမယ္မ်ား
ဝက္သားသုံးထပ္သား - ၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ဥ
ငရုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္ (အစပ္စားႏိုင္သလိုထည့္ပါ)
ပင္စိမ္းရြက္ - လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ဟင္းခပ္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ပုဇြန္ငံျပာရည္အေနာက္ - ဟင္းခပ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆီ - စားပြဲတင္ ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ဝက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အဆီအသားသီးသန္႕ခြဲပါ။ ၀က္သားကို တစ္လက္မခန္႕ အတုံးေလးမ်ားတုံးထားျပီး ဆားသင့္ေတာ္သလို ထည့္ျပီးလုံးထားပါ။
၂။ ပင္စိမ္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို ဆီသတ္ရန္အတြက္ ညက္ညက္ေလး ေထာင္းေပးပါ။
၃။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီ ၁ဇြန္းထည့္ျပီး ဆီပူလာရင္ ဝက္ဆီဖတ္တုံးေလးမ်ားထည့္ျပီး ဝက္သားမွ အဆီမ်ားတက္လာျပီး
၀က္ဆီဖက္ျဖစ္တဲ့အထိ အဆက္မျပတ္ေၾကာ္ပါ။ ဝက္ဆီဖတ္မ်ားၾကြပ္ရြလာရင္ ဆီအိုးထဲမွ ဆယ္ယူထားပါ။
၄။ အိုးထဲမွဆီနဲ႔ ဝက္သားအသားတုံးေလးမ်ား ၾကြပ္ရြလာတဲ့အထိေၾကာ္ျပီး အိုးထဲမွဆယ္ထားပါ။
၅။ ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီမ်ားခပ္ထုတ္ကာ ဆီသတ္ရန္ ဆီအနည္းငယ္သာ ခ်န္ထားျပီး ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္ျဖဴ အႏွစ္ကို ဆီသတ္ပါ။
သၾကား ပဲငံျပာရည္ ပုဇြန္ငံျပာရည္အေနာက္ထည့္ဆီသတ္ပါ။
၆။ ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာရင္ ပင္စိမ္းရြက္ထည့္ပါ။ ပင္စိမ္းရြက္မ်ားႏြမ္းလာရင္ အေအးခံးထားတဲ့ ဝက္သားေၾကာ္မ်ားထည့္ေၾကာ္ပါ။
ဟင္းအႏွစ္နဲ႔ ဝက္သားအားလုံး သမသြားေအာင္ေမႊေပးပါ။
၇။ အားလုံးျပီးဆုံးသြားရင္ေတာ့ အနံ႕အရသာနွင့္ျပည့္စုံတဲ့ ဝက္သားပင္စိမ္းအစပ္ဟင္းစားဖို႕ အဆင့္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။
အဆင္ေျပၾကပါေစ
No comments:
Post a Comment