Sunday အားလပ္ရက္ အိမ္မွာအခ်ိန္ရတုန္းေလး အေၾကာ္စံုပူပူေလး လုပ္စားၾကမယ္ေနာ္။ အျပင္ကဝယ္စားရင္ သန္႔႐ွင္းမႈေရာ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္မႈအတြက္ေရာ
စိုးရိမ္ရလို႔ အေၾကာ္စံုကို အခ်ိန္ေပးၿပီး ပူပုေႏြေႏြးေၾကာ္စားတာ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
****************
- အေၾကာ္မွဳန္႔ ၁ ထုပ္
- လွီးျဖတ္ထားေသာ ဗူးသီးစိတ္ေလးမ်ား
- ျမင္းခြါရြက္
- ဆူးပုပ္ရြက္
- ၾကက္သြန္နီ
- ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဂ်င္း င႐ုတ္သီးစိမ္း အေရာေထာင္း
- မန္က်ည္းမွည့္
- နံနံပင္
ေၾကာ္ေလွာ္ပံု
**********
- အေၾကာ္မွဳန္႔တစ္ထုပ္ကို ေရတစ္ဖန္ခြက္ခန္႔ႏွင့္ေရာပါ။
- မုန္႔ႏွစ္ေတြက်ဲသြားမွာစိုးလို႔ ေရကိုအနည္းငယ္စီ ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ၿပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးရသည္အထိ ေမႊေပးပါ။
- မုန္႔ႏွစ္ထဲကို ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
- ျမင္းခြါရြက္ ဆူးပုပ္ရြက္မ်ားကို ေရေဆးၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
- ဗူးသီးကိုလည္း ေရေဆးအခြံသင္ၿပီး လက္တစ္ဆစ္ခန္႔ အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးျဖတ္ပါ။
- ၾကက္သြန္နီကို အကြင္းေလးမ်ားရေအာင္ ခပ္ထူထူေလးလွီးပါ။
- ဆီကို medium heat ထားၿပီး လွီးျဖတ္ထားတဲ့ ဗူးသီး ျမင္းခြါရြက္ ဆူးပုပ္ရြက္ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို တစ္မ်ိဳးခ်င္းစီ အႏွစ္ေရာေၾကာ္ပါ။
- ဟင္းခတ္ဇြန္းအျပားႀကီးႀကီးထဲ နယ္ထားတဲ့မုန္႔ႏွစ္ အနည္းငယ္စီထည့္ေၾကာ္ရင္ ေၾကာ္ရတာ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။
- အေၾကာ္ပူပူမ်ား ေရႊညိဳေရာင္သန္းလာၿပီဆိုရင္ ဆယ္ၿပီးဆီစစ္ထားပါ။
အခ်ဥ္ရည္လုပ္နည္း
**************
- မန္က်ည္းမွည့္မ်ားကို ေရေႏြးျဖင့္တစ္ထပ္ေဆးၿပီး ေရေႏြးနဲ႔စိမ္ထားပါ။
- မန္က်ည္းမွည့္မ်ား ေပ်ာ္အိႏူးလာရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဂ်င္း င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ား ေရာပါ။
- ေရေႏြးအနည္းငယ္ ထပ္ေရာပါ။
- ဆား သၾကား ယိုးဒယားငံျပာရည္မ်ားထည့္ပါ။
- ႐ွာလကာ႐ွည္ လက္ဖက္ရည္ ၁ ဇြန္းခန္႔ေရာပါ။
- နံနံပင္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အ႐ိုးေရာ အရြက္မ်ားပါ ပါးပါးလွီးထည့္ကာ အရသာမ်ား သမေအာင္ေမႊေပးပါ။
- ေနာက္ဆံုးအဆင့္မွာ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။
အေၾကာ္စံုပူပူေလးကို ခ်ဥ္ငံစပ္အခ်ဥ္ရည္ျဖင့္ စားလို႔ရပါၿပီ။ အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္ရာမွာ အရသာကိုေလးေအာင္ေဖ်ာ္မွ အေၾကာ္နဲ႔တြဲဖက္စားရင္
အေနေတာ္ျဖစ္မွာပါ။ အေၾကာ္စံုပူပူေလးကို ေဂၚဖီကြၽတ္ကြၽတ္ေလး ဆလတ္ရြက္စိမ္းစိမ္းေလးမ်ားနဲ႔ တြဲဖက္စားလို႔လည္းေကာင္းပါတယ္။
Credit - War Tee
ဦးအာကာ(စြယ္စံုစာေပ)
No comments:
Post a Comment